Dobrodružství s D‘Artagnanem a třemi mušketýry

Dne 5. 12. 2023 se žáci tříd 3. A, 2. C a 3. F naší školy vydali na vzrušující výlet do Prahy. S sebou jsme měli naše skvělé učitelky, paní Sabadosh a paní Venhauerovou. Náš cíl byl jasný – navštívit Francouzský institut a zhlédnout film ‚ Les Trois Mousquetaires: D’Artagnan´, který byl součástí 26. ročníku Festivalu francouzského filmu.

Film nás od prvních okamžiků vtáhl svým poutavým příběhem a kvalitním zpracováním. Děj nás zavedl do doby hrdinných mušketýrů, kamera zaujala precizními záběry na malebná prostředí a dobové detaily. Zvuková stopa nás zase vtáhla do světa dobrodružství s každým šermířským soubojem.

I když jsme se sami filmového festivalu neúčastnili, promítání v rámci naší exkurze nám poskytlo jedinečnou příležitost dostat se do promítacího sálu Francouzského institutu. Navíc jsme měli to štěstí, že jsme měli kino zcela pro sebe. S našimi spolužáky a učitelkami jsme si film velmi užili a již nyní se těšíme na další podobné akce a na pokračování v našem vzdělávání francouzštiny touto zábavnou formou. Děkujeme našim francouzštinářkám, že nám tuto skvělou příležitost zajistily!

                                                                    Nela Tomeczková 3. A