Kouzlo Pražských skvostů s průvodcem

Výlet ruštinářů a němčinářů ze 3. B do Prahy.

Praha, město tisícileté historie a nekonečného kouzla, se stala arénou pro výlet, který nám odhalil tajemství a krásy tohoto fascinujícího místa. S průvodcem, který uměl oživit minulost a současnost, jsme prošli trasu od Hradčan přes Pražský hrad, Nerudovu ulici, ostrov Kampa až po Karlův most a Staroměstské náměstí.

Naše dobrodružství začalo v malebné čtvrti Hradčany, kde se nachází největší hradní komplex na světě – Pražský hrad. Spolu s naším průvodcem jsme vstoupili na toto působivé místo plné historie a nádhery.

Po sestupu z hradního kopce jsme se vydali Nerudovou ulicí, která nás zavedla do srdce Malé Strany. Tato malebná cesta, pojmenovaná po českém básníku Janu Nerudovi, nás zavedla k řece Vltavě a na ostrov Kampa. Průvodce nám přibližoval historii budov a zastavoval se u zajímavostí. Ostrov Kampa, s parky a útulnými kavárnami, nám poskytl krátký únik z rušného města.

Z Kampy jsme pokračovali přes nejslavnější pražský most, Karlův most. A dozvěděli jsme se o jeho historii, sochách a legendách, které se s ním pojí. Náš výlet vrcholil příchodem na Staroměstské náměstí, kde se nám otevřel pohled na Staroměstskou radnici s Orlojem.

Výlet do Prahy s průvodcem nám přinesl nejen poznání bohaté historie a kultury tohoto města, ale také posílil naše vztahy a vytvořil společné vzpomínky. Kouzlo Prahy se nám dostalo pod kůži a zanechalo nám nezapomenutelný zážitek, na který jako třída budeme rádi vzpomínat.

                                                                                                                                             Josefíková 3.B