Pátek plný kultury

V pátek 24. května 2024 se část naší třídy 3. A vydala na výlet do Prahy. Pod vedením paní učitelky Sabadosh jsme měli možnost navštívit dvě kulturní akce – výstavu „100 let francouzských impresionistů“ v Národní galerii a knižní veletrh Svět knihy.

Naše první zastávka byla v Národní galerii, kde jsme se ponořili do světa francouzských impresionistů. Výstava byla uspořádána k příležitosti 100. výročí tohoto významného uměleckého směru, který se zrodil v 19. století a ovlivnil celosvětovou uměleckou scénu. Měli jsme možnost obdivovat díla mistrů jako Claude Monet, Theodore Rousseau, Paul Signac a dalších. Každý z nás si prošel expozici podle svého tempa, což nám umožnilo opravdu se ponořit do uměleckého světa a vychutnat si jedinečnou atmosféru vystavených děl.

Po návštěvě galerie jsme se přesunuli na Výstaviště, kde probíhal veletrh Svět knihy. Tento knižní ráj přilákal návštěvníky z celého světa a nabízel nepřeberné množství knih všech žánrů a témat. Procházeli jsme stánky plné knižních novinek, setkávali se s autory, kteří nám podepsali své knihy, a zúčastnili se zajímavých přednášek a workshopů. Bylo úžasné vidět, jak knihy spojují lidi a jak velký zájem o literaturu stále panuje. Někteří z nás si domů odnesli nové knižní poklady do svých knihoven, ale každý z nás si odnesl krásné vzpomínky a větší zájem o umění a literaturu.

Už teď se těšíme na další dobrodružství, která nás čekají!

                                                                                   Nela Tomeczková, 3. A