Aladin a my

Jednoho krásného slunného dne, v období těsně před čtvrtým adventem, jsme vyrazili do Městského divadla Chomutov. Cílem cesty nebylo schovat se do tepla před mrazivým větrem a studeným zimním počasím, ale vychutnat si kulturní zážitek v podobě baletního představení, na kterém se podílely i některé naše spolužačky. Vystoupení pořádala ZUŠ v Chomutově, která tak dává možnost svým talentům ukázat se veřejnosti.  

 Krátce poté, co jsme usedli na balkón v divadle, zhasla světla a my jsme se ponořili  do baletních kreací malých i velkých tanečníků. Po chvilce jsme nadšeně aplaudovali i našim spolužačkám. 

 Příběh Aladinovy lampy asi nemusím připomínat.  

 Na pódiu se střídaly děti všech generací. Děj jsme mohli pozorovat prostřednictvím baletu, tance, scénického vyprávění a přestože naživo v divadle nepadlo ani slovo, mohli jsme příběh sledovat díky předmluvenému playbacku.   

Expedici za kulturou jsme si zpříjemnili společným focením u vánočních dekorací na trzích v městském parku. Mohli jsme tím nasát atmosféru blížících se vánočních svátků. Kupříkladu vůně trdelníku se skořicí neodmyslitelně k vánočním trhům patří. Ten krásný pocit, když se za zvuků vánočních písní, křiku dětí na kluzišti a při vůni horkého svařáku zakousnete do sladkého křupavého trdelníku, ten pocit, ten vám zůstane navždy. 

Natálie Hanzlíková, 1. F